Vejledning eller spørgsmål om:

happy children

- Aktiviteter og sjov
- Arrangementer og fester
- Vil du være frivillig?

Kontakt Suzanne Magelund på
60 35 46 67 eller sst@bo-vest.dk


Beboernes helt egen torsdags café


Det er gæsterne, der sætter dagsordenen i Beboerhusets torsdags-hygge-café

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Hver torsdag er der åben café i Beboerhuset i Thors Kvarter 62 fra kl. 13-15. Døren er åben for alle beboere fra Greve Nord, og det er gratis at komme til kaffe og en småkage.
I Beboerhusets café kan man møde sine naboer og hygge sig eller få et godt råd eller tre.
Vi tog med til kaffeslabberas og hjemmelavet kiksekage en torsdag.
torsdags cafeEt sundt tilbud
Med rundt om bordet med stearinlys, servietter og kaffekopper sad også en sundhedsplejerske fra Greve Kommunes Sundhedsteam.
Hver torsdag er der nemlig mulighed for at komme og tale med en medarbejder fra Sundhedsteamet ved torsdags-cafeen. Vedkommende kan rådgive og vejlede om alle kommunens sundhedstilbud og om, hvordan man kan opretholde en aktiv og sjov hverdag.
En af dem, der har været glad for den mulighed, er Bente Henschel fra Thors Kvarter. Ved torsdags caféen er hun nemlig blevet introduceret for nogle af de mange sundhedsmuligheder, og siden er hun begyndt til flere af kommunens sunde tilbud heriblandt ugentlige planlagte gåture og mindfullness.

Renoverings-snak
”Så skal vi gå på toilettet i en kabine i stuen. Det bliver da lidt mærkeligt”
”Hvornår skulle de begynde at skifte vinduerne hos jer?”renovering gudekvarter
I Gudekvartererne og Klyngen er der store renoveringer i gang, og det er derfor noget af det, der bliver talt rigtig meget om, når beboerne mødes i torsdags cafeen.
Spørgsmålene var mange, og for at gøre det lettere skrev aktivitetskoordinator Suzanne Magelund dem alle op for at give dem videre til ejendomskontoret.

Plads til det hele
Når beboerhusets kaffemaskine bliver tændt hver torsdag eftermiddag, er det aldrig til at vide, hvor mange kopper, der skal stilles på bordet. Torsdags-cafeen er et åbent tilbud for alle interesserede, og der kommer både faste gæster og nye gæster fra gang til gang.
Det er beboerne selv, der bestemmer, hvad der skal sludres om, om der skal spilles ludo eller udveksle gode erfaringer med alt fra rosenbeskæring til indstilling af tv-kanaler.
cafe”Det er det, der er så skønt ved det her. Her er plads til det hele. Folk lærer hinanden at kende og hygger sig i hinandens selskab. Sidste gang var der fx en, der hjalp sin nabo med at indstille deres nye mobil telefon, og i dag har en anden lavet kiksekage til os alle. Det er dejligt at se, hvordan folk bare sludre og hygger,” fortæller Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet.

Vi vil også drikke kaffe med dig
Torsdagscafeen er et åbent tilbud til alle, der bor i Greve Nord. Vi mødes hver torsdag i Beboerhuset i Thors Kvarter 62 kl. 13-15. Vi har altid gratis kaffe og te på kanden, og der er altid plads til flere.


Efterårsferie i Greve Nord

Sjov for hele familien - og det er gratis at være med

Greve Nord Projektet inviterer alle familier til en sjov og hyggelig efterårsferie. Alle der bor i Greve Nord er velkomne til en eller flere aktiviteter, men tilmelding er vigtig.

MANDAG d. 14. oktober: EFTERÅR VED STRANDEN FOR HELE FAMILIEN

Hvem siger, at det er for koldt at gå i vandet? Vi trækker i waders og kigger på de mange andre spændende ting, der er under overfladen.
Mødested: Kl 9.30 på Hundige Station foran 7-Eleven
Medbring: Madpakke, drikkevarer, varmt tøj og ekstra sokker
Tilmelding: Til Dorthe på sms 60 35 46 61 - tilmelding er vigtig

strand

ONSDAG d. 16. oktober: KRETIVT VÆRKSTED PÅ MUSEET
Tag med til Greve Museum og lav kunstværker af mosaik. Værkstedet er for både børn og voksne.
Mødested: Kl 11.00 ved Stamhuset, Digehuset 9 i Askerød
Tilmelding: Til Dorthe på sms 60 35 46 61 - tilmelding er vigtig
mosaik
FREDAG d. 18. oktober: EFTERÅRSHYGGE I STAMHUSET
Når det er ferie, skal man hygge sig og have det sjovt. Vi laver skattejagt, bager kager, tegner og hygger med varm kakao med flødeskum.
Dato: 16. oktober kl. 12.00 - 15.00 i Stamhuset, Digehuset 9, Askerød
Tilmelding: Til Dorthe på sms 60 35 46 61 - tilmelding er vigtig
snegle


Gratis Kulturfest: Mod fjerne horisonter


Lørdag d. 21. september er der sjov for både børn og voksne på Greve Bibliotek

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Klokken 12 d. 21. september er kursen er sat, turen går mod fjerne horisonter – og alle Greve-borgere er inviteret. Det bliver en festlig dag for hele familien, hvor man bl.a. kan opleve live musik, sang og dans, ansigtsmaling, popcorn og slushice, optræden med historier, spil man kan være en del af, skattejagt, café og meget mere.

Temaet for årets store Kulturfest i Greve Nord er ’Mod fjerne horisonter’, og dagen igennem vil der være mulighed for at prøve, smage, høre og føle kultur fra alle verdens hjørner.

Det hele er gratis, og alle er velkomne. Børn dog i følgeskab med voksne. Det er Greve Bibliotek, Hundige Kirke og Greve Nord Projektet, der inviterer til den årlige Kulturfest.
jKom og oplev
Kl. 12.50: Elisabeth Holtegård fortæller om sine rejser og oplevelser som lærer i Nigeria
Kl. 13.00: Godsets Dansepiger
Kl. 13.30: Mavedans
Kl. 13.50: ”Undskyld for det hele” - historie fortælling om en eventyrlig rejse med mange lig i lasten
Kl. 14.00: Suzuki Strygerne
Kl. 14.30: Rapkoncert Yukka fra Danmark har Talent
Kl. 15.00: Ungdomsskolens Musicalgruppe
Kl. 15.35: Karateopvisningyukka7Du kan også være med
Ved Kulturfesten vil vi også meget gerne feste med alle jer børn og voksne. Der vil være aktiviteter og sjov, som man kan være med til.

- Skattejagt
- Ansigtsmaling
- Lav dit eget badge
- Quiz
- Lege og sjov med Legepatruljen
- Timeline - historisk spil
- Skak med Othelloklubben
- Computerspillet Adventure LeagueIMG 4480Viser hinanden kulturen
”Her i Greve Nord bor rigtig mange forskellige nationaliteter med forskellige kulturer og ting, vi er stolte af. Det skal vi udnytte og opleve verden gennem vores naboer, venner og bekendte. Målet med Kulturfesten er at invitere hinanden ind i de forskellige kulturer og vise alle de gode ting, vi har at byde på,” fortæller Suzanne Magelund, der er aktivitetskoordinator i Greve Nord Projektet.
”Vi vil derfor gerne invitere alle med til fest og håber, at se en masse glade mennesker, der har lyst til at sejle mod fjerne horisonter sammen,” fortsætter hun.

Kulturfesten afholdes d. 21. september kl. 12-16 på Greve Bibliotek, Portalen 2. Alt er gratis. Børn i følgeskab med voksne
a


Så er vi tilbage! Med aktiviteter og tilbud


Her efter sommerferien er vi tilbage med alle vores faste aktiviteter og tilbud

Der vil stadig være personale i Akitivitetshuset i Askerød hele sommeren. Så kom endelig ind og sig hej til os.
Her kan du se, hvornår de forskellige aktiviteter og vejledningstilbud holder sommerpause:

- Babygruppen (0-2 årige): 29. juni - 9. august

- Danskundervisningen: 19. juni - 13. august

- Fritidsjobvejledningen: 8. juli - 29. juli

- Forældrekursus + fædregruppe: 13. juni - 4. september

- Job- og uddannelsesvejledning for voksne + familievejledning: Løbende tider. Se på døren til Stamhuset 9 i Askerød, hvornår der er åben.

- Genbrugsbutikken: 19. juni - 12. august

- Gymnastik: 19. juni - 12. august

- Legepatrulje: 27. juni - 14. august

- Legestue (2-5 årige): 27. juni - 12. august

- Torsdags Åbent Hus i Beboerhuset i Thors Kvarter 62: 19. juni - 12. august

- Økonomisk vejledning: Laura fra BO-VEST: 5. juli - 28. juli + Gitte fra Dansk Folkehjælp kan kontaktes på 40 63 06 47 for tidsbestilling.

Der vil stadig være personale i Akitivitetshuset i Askerød. Så kom endelig ind og sig hej til os.

Efter sommerferien er vi naturligvis tilbage. Her kan du se den samlede oversigt over alle Greve Nord Projektets tilbud og aktiviteter - klik her

solBjørn passer på dig, når du bader


Du kan roligt tage en tur i vandet på Hundige Strand, for Bjørn og hans kollegaer er klar

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projeket

Kalenderen siger sommer, og de dage solen skiner, er der ikke noget mere lækkert end en tur på stranden. Her i Greve Nord er vi endda så heldige, at vi på mindre end 15 minutter kan stå med fødderne i vandet på Hundige Strand. Med sit fine sand og klare vand er Hundige Strand et oplagt udflugtsmål, hvor man kan have en dejlig dag med familien, vennerne eller alene og bare slappe af.livred6Når man er på stranden, er det også lækkert at komme i vandet og blive afkølet, og på Hundige Strand kan du være fuldkommen tryg ved at gå i vandet. Her står kystlivredder Bjørn Sabroe Simonsen og hans kollegaer nemlig klar hver dag fra kl. 10-18 til at passe på strandgæsterne.

Vi vil helst undgå redninger
”Vi holder godt øje med stranden og gæsterne. Vi vil jo naturligvis allerhelst undgå at nogen kommer i nød, men vi er klar, hvis det alligevel skulle ske,” fortæller den 19-årige kystlivredder, der sommeren over har patruljeret på Hundige og Vallensbæk Strand.
”Strandene i landet er ret forskellige, så vi rykker rundt i løbet af sæsonen, så vi kan lære og få erfaringer fra flere forskellige strande og situationer,” uddyber han.
livred2Klokken er lidt i 10 mandag morgen, og Bjørn og hans kollegaer gør udstyret ved livreddertårnet på Hundige Strand klar. De har bl.a. flere forskellige boards, snorkler, svømmefødder og dykkerbriller, hjertestarter, iltudstyr, flag og pejlepinde og meget andet, de kan tage i brug, hvis det skulle blive nødvendigt.
”Det første, vi sætter op, er pejlepindene, for det er de vigtigste. Hvis der sker en ulykke, og vi skal i vandet med det samme, bruger vi pejlepindene til at navigere efter. Når alt udstyret er sat op, måler vi vand- og lufttemperatur, skriver i logbogen, og så er vi klar til dagen”, forklarer Bjørn.
livred8

En fed arbejdsplads
Bjørn har svømmet i rigtig mange år, og han holder meget af at være i vandet. Derfor gav det rigtig god mening for ham at uddanne sig til kystlivredder.
”Det er en fornøjelse at være på arbejde, og det er den bedste arbejdsplads. Man ved, at man er med til at gøre en forskel, hvis nogen skulle få brug for hjælp. Men man er også med til at højne badesikkerheden og forebygge ulykker. Og så kan man få lov at sidde her på stranden og nyde naturen, det kan jeg virkelig godt lide,” siger han og forklarer, at der også i jobbet som livredder er en stor del opsøgende og forbyggende arbejde.
livred4TrygFonden og Dansk Svømmeunion har nemlig udarbejdet en række råd og anbefalinger til sikker færdsel i vandet, som livredderne deler ud og forklare til både børn og voksne.

Børnene vil prøve
”Jeg kan godt lide den kontakt, vi har med gæsterne på stranden. Det er en stor glæde i mit arbejde. Vi er meget opsøgende, når folk kommer herned, for de skal vide, vi er her og passer på dem. Der er også rigtig mange børn, der synes, det er spændende at se vores dykkermasker, og at se tårnet indefra eller prøvet at sidde på boardet i vandet. Så viser vi tingene frem og fortæller, hvorfor det er så vigtigt at passe på i vandet. Det er en god måde at give børnene forståelse og respekt for vand,” forklarer Bjørn.
livred5De fem baderåd
Selvom Bjørn og hans kollegaer holder rigtig godt øje og er klar til at rykke ud, er det nemlig stadig vigtigt, at man selv er opmærksom, når man er i og ved vandet.

Husk derfor altid de fem baderåd:
- Lær at svømme
- Gå aldrig alene i vandet
- Læs vinden og vandet
- Lær stranden at kende
- Slip ikke børnene af syne

På hjemmesiden Respekt for vand kan du finde flere gode råd til en sikker og god tur i vandet

Det er livreddere livred3fra TrygFondens Kystlivredning i samarbejde med Dansk Svømmeunion,
der holder øje med gæsterne på Hundige Strand hver dag fra kl. 10-18 i ugerne 26-34.
Du kan læse mere om
Kystlivredningen her

livred1

Aktiviteter i Greve Nord
thors collage

Her kan du se alle de mange aktiviteter og tilbud, som vi har i Greve Nord.
Læs mere

Kom og mød politiet
patruljevogn 1   web

Hver 1. tirsdag i måneden kan du møde politiet i Askerød.
Læs mere