BROEN får penge til at hjælpe børn og unge


Snedkerfirmaet Arne Pedersen A/S og Poul Erik Bech Fonden glæder sig over at kunne hjælpe børn og unge ind i idræts- og foreningslivet

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Uanset hvem man er, og hvordan ens families økonomi ser ud, så har man stor glæde og gavn af at komme ud og lave sport eller anden fritidsinteresse sammen med andre.

Gennem deres donationer til foreningen BROEN Greve kan det lokale snedkerfirma Arne Pedersen A/S og Poul Erik Bech Fonden hjælpe børn og unge, der ellers ikke ville have mulighed for at begynde til en fritidsaktivitet.
broen idrt 2”Vi har valgt at støtte BROEN af flere grunde. Dels fordi vi gerne vil bakke op om et lokalt projekt, som kan gøre en stor forskel for børn og unge mennesker. Men også fordi Arne Pedersen A/S som virksomhed ønsker at leve op til vores værdier. En af firmaets grundlæggende værdier er, at vi påtager os et socialt ansvar. Hvis man først har oplevet den glæde at se et barn få opfyldt sit største ønske om fx et par fodboldstøvler eller at kunne gå til dans, er man ikke i tvivl om, arne pedersen logo
hvad det betyder. Set ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv et det jo vigtigt, at børn og unge mennesker oplever glæde ved at bevæge sig. Det vil vi som firma gerne være med til at støtte op om,” siger Karsten Andersen, der er afdelingsleder for service hos Snedkermester Arne Pedersen A/S, der ligger på Greve Main.

Læs mere om BROEN Greve her

Frivillige der gør en personlig forskel
BROEN Greve blev startet som forening i september, og den er drevet af frivillige. Det er noget af det, som Poul Erik Bech Fonden fremhæver ved deres donation på hele 50.000 kr.
”Det er desværre ikke alle familier, der har økonomisk råderum til, at deres børn kan gå til sport og andre aktiviteter i fritiden. Her kommer BROEN Greves frivillige ildsjæle ind i billedet. De brænder hver især for at gøre en forskel for børnefamilier i lokalområdet, og de sætter en ære i at få børn til at blive en del af det lokale foreningsliv. De frivillige i Broen Greve gør en stor personlig forskel for udsatte børn og unge og bidrager til, at endnu flere bliver en del af et aktivt fællesskab. Det at være en del af et fællesskab og opnå nye relationer, giver foruden livsglæde også børnene redskaber til at komme godt videre i livet. Poul Erik Bech Fonden ønsker at støtte foreninger, som gør en forskel for børn, og det er BROEN Greve et rigtig godt eksempel på”, siger Kaare Sayk fra den lokale EDC Poul Erik Bech i Greve.
bech donationBROEN Greves bestyrelse består pt af formand Mehmet Zeki Dogru, næstformand Simon Hermansen fra Greve Kyokushin Karate, kasserer Marianne Lausten fra Blixenklubben i Hundige, Jan Andersen fra Hundige Boldklub, Nicoline Alletorp fra FrivilligCenter Greve og Søren Lukassen fra Greve Nord Projektet.

Idræt og foreningslivet giver relationer
I BROEN Greve er de meget glade for donationerne og de muligheder, det giver for at hjælpe flere børn og unge. En af de frivillige, der skal være med til at sikre, at donationerne hjælper områdets børn og unge er Simon Hermansen.
broen fodbold
”Det er vigtigt, at børn og unge fra ressourcesvage familier i Greve Kommune har mulighed for at dyrke sport ligesom alle andre. Jeg har selv haft enorm glæde af idræt- og foreningsmiljøet. Det er en god mulighed for at skabe relationer. Det er vigtigt at have noget at dedikere sig til også uden for skolen. Fra min egen barndom har jeg også set, at idræt og foreningslivet kan have en præventiv effekt, fordi det er bedre at være med i et fællesskab end at hænge ud på gaden”, siger Simon Hermansen til avisen Sydkysten.
Og behovet for støtte er der. Simon Hermansen fortæller, at BROEN Greve allerede siden september har fået 20 ansøgninger.
BROEN Greve er en del af et landsdækkende initiativ, og hovedorganisationen BROEN Danmark har hjulpet med økonomisk støtte til den nye lokalafdeling.
logo

Hvordan søger man?
BROEN Greves økonomiske støtte er forbeholdt børn og unge fra udsatte eller ressourcesvage familier, der af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for selv at betale for børnenes fritidsinteresser.
Hvis man ønsker at søge BROEN Greve om økonomisk hjælp, skal man gøre det via deres hjemmeside her
Her kan man også læse mere om ansøgningsprocessen, godkendelse af den 3. part m.m.

Støt det gode arbejde
Hvis man vil bidrage til BROEN Greves indsats for børn og unge i Greve Nord, kan man både som privatperson eller virksomhed/fond donere penge.
Man kan støtte via MobilePay til 22582 – skriv BROEN Greve i beskedfeltet eller kontakte BROEN Greve via hjemmesiden her

BROEN er afhængig af økonomisk støtte og frivillige, der vil gøre en indsats for socialt udsatte børn og unge.
Du kan være med til at støtte arbejdet i BROEN Greve på flere måder:

Bliv medlem af BROEN Danmark: Medlemskab koster 100 kr. pr. år, virksomhedsmedlemskab koster 750 kr. pr. år

Bliv frivillig: Gør en forskel for udsatte børn og unge ved at yde en frivillig indsats

Støt økonomisk: Du eller din virksomhed kan også vælge at støtte BROEN Greve med et valgfrit støttebeløb

Unge i Greve Nord får prøvet kræfter med håndværkerfaget

7 unge i Greve Nord har de sidste mange måneder fået chancen for at prøve, hvad det vil sige at være håndværker. Drengene, der til dagligt går i skole, er ansat som lommepengejobbere i et værkstedsprojekt via Jobplaneten og Greve Nord Projektet, som de arbejder i, i deres fritid. Sammen med en erfaren håndværker fra den lokale samarbejdspartner Arne Pedersen Snedkerfirma, har de brugt en hel vinterferie på at istandsætte deres nye værksted.

Værkstedet

Læs mere om værkstedet og dets succes her:

laes mere 

Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Hver uge er 6 unge mennesker mellem 13 og 16 år til et børnepasserkursus, hvor de bliver klædt på til deres arbejde i Legepatruljen eller i børnehaver. Her lærer de om hvordan man sætter lege i gang, rengører, hvilket ansvar de har og meget mere. Alt dette skal de lære over 6 kursusgange. 

 Læs her, hvilke tanker de har i forbindelse med kuset!

Børnepasser1

laes mere

Kom og leg med Legepatruljen!

Legepatruljen er i gang igen - og det er helt gratis!

I kender det, vi elsker det og det har været savnet. 
Med Solen, der er begyndt at kigge frem igen, er Legepatruljen igen begyndt at holde lege for Greve Nords børn. Så er dine børn mellem 6 og 13, så send dem en tur på bakken hver tirsdag kl. 17!

Flyer legepatruljen F20

laes mere

Open Air var en STOR succes

g

500 børn, unge og voksne satte sig godt til rette på græsset ved Hundige Boldklub, og alle øjne var rettet mod den 72 kvadratmeter store skærm.

laes mere