76.000 kr. til ferieaktiviteter for Greve Nords børnefamilier


I sommerferien og efterårsferien kan vi nu invitere en række familier med ud og få gode oplevelser sammen

Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet

Corona-tiden har været og er stadig svær for en række familier i Greve Nord. Familierne har skulle være hjemme på trang plads, og flere familier er også blevet ramt økonomisk.

Derfor har vi i Greve Nord Projektet i juni ansøgt Socialstyrelsens pulje om midler til at afholde en række ture for områdets udsatte familier.
IMG 1987Vi kan med stor glæde fortælle, at Socialministeriet har godkendt ansøgningen. Det betyder, at vi har fået lige under 76.000 kr. til to udflugter i sommerferien samt en udflugt og mini-beboerferie i efterårsferien.

”Vi kan se, at corona nedlukning og efterfølgende konsekvenser har haft særlige negative konsekvenser for nogle af de familier, der i forvejen har deres at kæmpe med. Deres overskud og økonomiske råderum er blevet mindre, og det påvirker både børn og forældre. Derfor er vi meget glade for, at vi nu takket være Socialstyrelsens donation kan give familierne nogle positive oplevelser, som kan skabe glæde og gode minder sammen,” siger Lone Holm Clausen fra Greve Nord Projektet.
bb fe 18 2”Familierne, der skal med på disse ture, har ikke selv økonomi til fx at tage i Zoo eller BonBon-land. Derfor er oplevelserne her særligt vigtige for børnene og de unge, for det betyder, at de også har noget at fortælle om, når de mødes med kammeraterne efter sommerferien,” fortsætter hun.

Formålet med turene er at give så mange familier som muligt nogle gode sommerminder sammen. Derfor kan vi Greve Nord Projektet nu i samarbejde med vores samarbejdspartnere i Greve Kommunes familieteam og daginstitutioner nu gå i gang med at invitere de familier, der har behov for en ekstra hånd.

Unge i Greve Nord får prøvet kræfter med håndværkerfaget

7 unge i Greve Nord har de sidste mange måneder fået chancen for at prøve, hvad det vil sige at være håndværker. Drengene, der til dagligt går i skole, er ansat som lommepengejobbere i et værkstedsprojekt via Jobplaneten og Greve Nord Projektet, som de arbejder i, i deres fritid. Sammen med en erfaren håndværker fra den lokale samarbejdspartner Arne Pedersen Snedkerfirma, har de brugt en hel vinterferie på at istandsætte deres nye værksted.

Værkstedet

Læs mere om værkstedet og dets succes her:

laes mere 

Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Hver uge er 6 unge mennesker mellem 13 og 16 år til et børnepasserkursus, hvor de bliver klædt på til deres arbejde i Legepatruljen eller i børnehaver. Her lærer de om hvordan man sætter lege i gang, rengører, hvilket ansvar de har og meget mere. Alt dette skal de lære over 6 kursusgange. 

 Læs her, hvilke tanker de har i forbindelse med kuset!

Børnepasser1

laes mere

Kom og leg med Legepatruljen!

Legepatruljen er i gang igen - og det er helt gratis!

I kender det, vi elsker det og det har været savnet. 
Med Solen, der er begyndt at kigge frem igen, er Legepatruljen igen begyndt at holde lege for Greve Nords børn. Så er dine børn mellem 6 og 13, så send dem en tur på bakken hver tirsdag kl. 17!

Flyer legepatruljen F20

laes mere

Open Air var en STOR succes

g

500 børn, unge og voksne satte sig godt til rette på græsset ved Hundige Boldklub, og alle øjne var rettet mod den 72 kvadratmeter store skærm.

laes mere