Fællessang holder humøret oppe i Gersagerparken


De seneste mange aftener har beboerne sunget fællessang fra altaner og stier

’Vi er dem, de andre ikke må lege med. Vi er det dårlige selskab’ er bare en af de sange, der de seneste aftener har givet genlyd mellem blokkene i Gersagerparken. Sangen er særligt valgt, fordi den har en fin humoristisk hentydning til, at vi skal holde afstand og opholde os i eget hjem.

Beboerne i Gersagerparken har de seneste mange aftener mødtes gennem åbne vinduer og altaner og på behørig afstand på stierne og sunget fællessang kl. 19.
”Det er så hyggeligt! Det viser, at vi stadig står sammen i de her svære tider. De sidder mange familier, unge og gamle rundt omkring i lejlighederne, der er ”spærret” inde. Når vi synger sammen, viser det, at vi tænker på hinanden, også når det er svært. Vi har noget, vi er fælles om, selvom vi ikke kan være rigtigt sammen,” fortæller Jeanine Terkelsen fra nummer 99, der sammen med et par venner fra Gersagerparken har startet den nye tradition.IMG 0323”Jeg havde set, hvordan man synger sammen andre steder. Og så tænkte jeg: Det er en virkelig god idé, det kan vi også i Gesagerparken. Jeg har boet her i 20 år og noget af det, jeg elsker ved at bo her, er, at vi laver så mange ting sammen som naboer. Her er et rigtig godt sammenhold, og fællessang var en god mulighed for stadig at være sammen. Så jeg ringede til Ellen og Henrik, og de var også straks med” fortsætter Jeanine Terkelsen.

Musik til sangen
I Gersagerparken er de så heldige, at der også er musik til aftensangen. Henrik Mörke-Malmkvist spiller nemlig harmonika, så hver aften trækker han højtaleren ud fra fælleshuset Mælkebøtten og spiller til fællessangen.
”Det er rigtig hyggeligt, og vi kan jo se, hvordan det gør folk glade. Der kommer flere og flere herned og synger med. Det er dejligt at kunne være med til at gøre noget, der giver folk glæde i de her dage, hvor man ellers har rigeligt af bekymringer. Folk synger godt med og klapper, og det giver en særlig stemning. Følelsen af at vi er sammen om det her, og at udfordringerne knytter os sammen. Det var jo kun meningen, at det skulle være et par dage, men da vi opdagede, hvor mange der gerne vil synge med, vil vi da gerne blive ved,” forklarer han.
Tidspunktet for aftensangen er fast hver dag kl. 19, og dagens sang annonceres på en af Gersagerparkens beboersider på Facebook, så alle kan være med.
IMG 0327
Se video af sangen på Greve Nord Projektets Facebook her
Privat video: Jeanine Terkelsen


Godaften! Hvordan går det?
Jeanine Terkelsen fortæller, at der også er en særlig stemning mellem altanerne og på pladsen foran Mælkebøtten før og efter aftensangen.
”Folk er glade, og råber ’godaften, hvordan går det hos jer’, ’mangler I noget derovre?’ og andre opmuntringer til hinanden. Nogle gange kommer der også folk fra den anden ende af Gersagerparken og stiller sig på stierne med god afstand og synger med. Der er også mange, der skriver på Facebook, at de har kunne høre det og glæder sig over sangen. Så opfordrer vi dem naturligvis til at komme og være med. Det er for alle, og jo flere jo hyggeligere. Det er rigtig dejligt at opleve, hvordan sangen hurtigt har udviklet sig til noget, der knytter folk sammen,” forklarer hun.
Henrik Mörke-Malmkvist er helt enig.
”Der skaber en form for samhørighed, når vi synger sammen. Selvom vi står med afstand, så får folk alligevel hilst på hinanden og sikrer sig, at naboerne er ok. Det viser, at selvom vi alle står i en ukendt og meget mærkelig situation, så kan vi også gøre noget godt for hinanden,” fortsætter han.

Vi fortsætter
Indtil videre har beboerne bl.a. sunget Kim Larsen sange, I østen stiger solen op, Jeg ved en lærkerede og Der er et yndigt land. Men det er kun begyndelsen. Jeanine Terkelsen fortæller, at de har tænkt sig at fortsætte den fine nye tradition.
”Så længe Henrik har lyst til at gøre det store arbejde og spille med, så synger vi. Det fungerer virkelig godt med musikken også, og det trækker jo også flere til, hvis de fx lige er ude og gå med hunden. Det gør os glade, og folk fortæller, at det er noget, de ser frem til. Og der er jo heldigvis masser af gode sange at vælge mellem,” siger hun.
IMG 0332Se video af sangen på Greve Nord Projektets Facebook her
Privat video: Jeanine Terkelsen

Unge i Greve Nord får prøvet kræfter med håndværkerfaget

7 unge i Greve Nord har de sidste mange måneder fået chancen for at prøve, hvad det vil sige at være håndværker. Drengene, der til dagligt går i skole, er ansat som lommepengejobbere i et værkstedsprojekt via Jobplaneten og Greve Nord Projektet, som de arbejder i, i deres fritid. Sammen med en erfaren håndværker fra den lokale samarbejdspartner Arne Pedersen Snedkerfirma, har de brugt en hel vinterferie på at istandsætte deres nye værksted.

Værkstedet

Læs mere om værkstedet og dets succes her:

laes mere 

Børnepasserkursus for Greve Nords unge

Hver uge er 6 unge mennesker mellem 13 og 16 år til et børnepasserkursus, hvor de bliver klædt på til deres arbejde i Legepatruljen eller i børnehaver. Her lærer de om hvordan man sætter lege i gang, rengører, hvilket ansvar de har og meget mere. Alt dette skal de lære over 6 kursusgange. 

 Læs her, hvilke tanker de har i forbindelse med kuset!

Børnepasser1

laes mere

Kom og leg med Legepatruljen!

Legepatruljen er i gang igen - og det er helt gratis!

I kender det, vi elsker det og det har været savnet. 
Med Solen, der er begyndt at kigge frem igen, er Legepatruljen igen begyndt at holde lege for Greve Nords børn. Så er dine børn mellem 6 og 13, så send dem en tur på bakken hver tirsdag kl. 17!

Flyer legepatruljen F20

laes mere

Open Air var en STOR succes

g

500 børn, unge og voksne satte sig godt til rette på græsset ved Hundige Boldklub, og alle øjne var rettet mod den 72 kvadratmeter store skærm.

laes mere